Help ons mee de website te kunnen verbeteren, klik op onze sponsors!

Brian Brobbey: “Ik hoop binnen twee jaar in Ajax 1 te spelen”

Ajax nieuws -

Brian Brobbey, de spits van Ajax onder 19, hoopt over twee jaar in de hoofdmacht van Ajax te spelen. Wat vooral opvalt bij de 16-jarige spits is zijn lichaam. Hij steekt er letterlijk met kop en schouders bovenuit en doet een klein beetje denken aan Romelu Lukaku toen hij nog in de jeugd speelde.

“Ja dat hoor ik vaker. Ik ben gewoon de nieuwe Brian Brobbey, niet de nieuwe Lukaku”, zegt de aanvaller in gesprek met ELF Voetbal. “Ik kijk wel naar hem. Naar hoe hij ballen vasthoudt vooral, want daarin is Lukaku heel goed.” Toch is het een andere spits waar de geboren Amsterdammer een voorbeeld aan wil nemen. “Het liefst kijk ik naar Klaas-Jan Huntelaar. Hij is zó goed. Klaas-Jan kan perfect schieten met links én rechts. Na een training kwam hij een keer naar mij toe. Hij zei: ‘Jij hoeft zeker niet veel krachttraining te doen hè?’ Haha. Over twee jaar, als ik zeventien of achttien ben, hoop ik in het eerste van Ajax te spelen.”

De fysiek sterke aanvaller wordt daarom ook veelvuldig in verband gebracht met clubs als Manchester United en Manchester City, maar daarover heeft hij weinig te melden. “Dat laat ik aan mijn zaakwaarnemer over. Maar ik sluit niets uit.”

Als Brobbey het tot het eerste van Ajax redt is de kans zeer aanwezig dat hij één van zijn broers tegen gaat komen Samuel Brobbey (Almere City) en Derrick Luckassen (PSV) maken al hun minuten in de Eredivisie. Daarnaast speelt Kevin Luckassen zijn wedstrijden bij het Engelse Northampton Town. Derrick Luckassen won als eerste van de familie de landstitel.  “Toen heb ik hem gefeliciteerd. Dat vond ik wel netjes om te doen. Ik zei: ‘Gefeliciteerd, over twee jaar sta ik er als kampioen’, haha.”

Het bericht Brian Brobbey: “Ik hoop binnen twee jaar in Ajax 1 te spelen” verscheen eerst op Ajax1.nl.

Lees meer...