Help ons mee de website te kunnen verbeteren, klik op onze sponsors!

Ziyech: “Vergeleken met wat we gewend zijn, traint Ten Hag lang”

Ajax nieuws -

Hakim Ziyech gaf bij Andy van der Meyde in de auto antwoord op veel vragen. Zijn mogelijke vertrek, de band met zijn medespelers, Erik ten Hag, het komende WK en zijn ambities kwamen allemaal ter sprake in een gezellig gesprek met Andy van der Meyde. De voormalig rechtsbuiten wist op een losse manier een aantal leuke uitspraken te ontlokken bij de sterspeler van Ajax.

“Ten Hag is rustig. Buiten de training om is het een rustige vent. Vergeleken met wat we gewend zijn, traint hij lang. Buiten de training weet hij wel met spelers om te gaan. Dat is wel een kwaliteit van hem. Voor zover ik zie, praat hij veel met spelers. Dat is wel goed. Hij praat weleens snel, maar het komt wel binnen. Ik kom natuurlijk uit die buurt, dus ik begrijp hem wel”, aldus Ziyech gekscherend.

Dat Ziyech graag naar het buitenland wil is allang geen geheim meer. “Nederland is nu klaar. Ik heb vijf à zes jaar Eredivisie gespeeld. Ik ben dan wel geen kampioen geworden, maar ik heb wel mijn persoonlijke doelen gehaald. Ik wilde bij een topclub spelen, beste speler van de Eredivisie worden en heb een finale gespeeld. Daar ben ik blij mee. Ik weet nog niet waar ik heen ga. Na het WK ga ik kijken welke dingen er echt spelen. Het is wel mijn voorkeur om weg te gaan. ”

Hakim Ziyech werd door de Ajax-supporters uitgeroepen tot Speler van het Jaar. “Het is een mooie waardering om Speler van het Jaar te worden. Ik had het zelf eigenlijk niet verwacht. Het is mooi om van een deel van de fans dat stuk waardering te krijgen.” Ziyech heeft nog een contract voor drie jaar, en hoopt dat Ajax een mooie transfersom voor hem krijgt. “Ik heb nog drie jaar contract, heb vijf jaar getekend destijds. De club heeft recht op een mooie transfersom.”

“Ik ben wel een familieman. Dat ga ik in het begin echt wel missen. Dat zijn de mensen die je graag om je heen wil hebben. Kluivert, Mazraoui en Onana zijn mijn matties bij Ajax. Met deze jongens heb ik buiten het voetbal om ook veel contact. Er zijn meerdere jongens waar ik goed mee om ga, maar die zie ik naast het voetbal niet.” Welke spelers weggaan bij Ajax, durft Ziyech niet te zeggen. “Het zou zomaar kunnen dat er meer jongens weggaan. Ik weet niet wie er allemaal gaan. Ieder maakt daarin zijn eigen keuzes.” 

 

Het bericht Ziyech: “Vergeleken met wat we gewend zijn, traint Ten Hag lang” verscheen eerst op Ajax1.nl.

Lees meer...