Help ons mee de website te kunnen verbeteren, klik op onze sponsors!

‘Ajax uitgenodigd voor ‘Super WK’ voor clubteams’

Ajax nieuws -

De FIFA heeft onlangs bekend gemaakt dat men het WK voor clubteams drastisch wilde veranderen. Het deelnemersveld moet binnen enkele jaren uitgebreid worden naar 24 clubs en dat kan goed nieuws zijn voor Ajax. Het Spaanse Mundo Deportivo meldt namelijk dat Ajax een uitnodiging heeft ontvangen voor het ‘Super WK voor clubteams’, dat in 2021 voor het eerst wordt georganiseerd.

Er zullen twaalf deelnemers uit Europa meedoen, twee uit Noord-Amerika, twee uit Afrika en twee clubs uit Azië. Of Zuid-Amerika met vier of vijf clubs aanwezig is op het nieuwe WK hangt af of een club uit Oceanië een ticket zal krijgen. Tijdens de eerste editie zouden de zogeheten ‘authentieke clubs’ een ticket moeten krijgen. Dit zijn in Europa: Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Bayern München, Inter, Manchester United, Juventus, Paris Saint-Germain en Ajax. De overige twee clubs uit Europa zullen worden gekozen uit Manchester City, FC Porto, Borussia Dortmund, Benfica, Chelsea en Atlético Madrid.

Voor de tweede editie zal de selectie van de Europese deelnemers weer veranderen. Dan zullen de laatste vier winnaars en finalisten van de Champions League en de vier clubs met de beste coëfficiënt Europa vertegenwoordigen op het WK voor clubteams. Het toernooi zal eens in de vier jaar gehouden moeten worden en in halverwege juni plaatsvinden.

 

 

Het bericht ‘Ajax uitgenodigd voor ‘Super WK’ voor clubteams’ verscheen eerst op Ajax1.nl.

Lees meer...