Help ons mee de website te kunnen verbeteren, klik op onze sponsors!

[Verslag] Uitstekend Ajax overklast Schalke: 2-0

Ajax moet het in deze wedstrijd doen zder de vaste ctroleur op het middenveld, Lasse Schöne. Bosz stelt Van de Beek op als zijn vervanger. Voorin keert Dolberg nog niet terug in de basis, mede omdat Traoré het zo goed doet in de spits.

Ajax en Schalke beginnen voorzichtig aan de wedstrijd. Het is even aftasten van beide kanten, maar het is Ajax in de perso van Van de Beek dat het eerst een poging tot scoren doet. Het schot wordt met moeite gekeerd door Fahrmann. Ajax ctroleert de wedstrijd volledig tegen de Duitsers die loeren op een counter. Younes wordt veelvuldig gezocht op de linkerflank en hij speelt de rechtsback van Schalke zoek met acties binnendoor én buitenom. Een van zijn acties breekt de wedstrijd helemaal open. Hij glipt er langs en wordt ten val gebracht, in het penaltygebied. De Russische scheidsrechter geeft een penalty! Het is de beurt aan Klaassen, want Dolberg en Schöne staan niet binnen de lijnen. De aanvoerder twijfelt niet en schiet de bal loeihard hoog in het doel: 1-0! Ajax op een terechte voorsprg. En het gaat door. In de minuten die volgen stapelt Ajax kans op kans en verdubbelt het bijna de score. De bal gaat via het hoofd van Nastasic op de lat. Ajax blijft druk zetten en troeft Schalke op alle frten af in de eerste helft. De vraag is dan ook: kan het dit ook in de tweede helft volhouden?

Het antwoord daarop is een volmdige: ja. Een minuut of 10 na rust vinden Traoré en Kluivert elkaar. De jgeling die vandaag op rechts speelt heeft oog voor de volledig vrijstaande Klaassen, en die schiet weer binnen: 2-0! En weer neemt Ajax geen gas terug na een doelpunt. Younes creëert veel kansen, maar vindt vaak de keeper op zijn pad. Hetzelfde geldt voor Traoré. Hij moét de derde binnenschieten oog-in-oog met Fahrmann, maar verzuimt de genadeslag uit te delen. De derde lijkt er helaas voor Ajax niet in te gaan. Zelfs als Ajax even der druk komt van Schalke krijgt het de grootste kans. Een kopbal van Viergever wordt weer schitterend gepakt door een uitblinkende keeper aan de kant van Schalke. Zo voelt deze wedstrijd een beetje als de wedstrijd tegen Feyenoord. Ajax is op alle frten beter, zowel fysiek als technisch, maar een grote score blijft uit. Toch is een 2-0 een uitstekende uitgangspositie van de return. Man van de Wedstrijd? Misschien wel Peter Bosz. De hand van de trainer was bijzder goed zichtbaar, zoals steeds vaker nu het seizoen zijn einde nadert. Ajax doet dus nog volop op twee frten mee. In de competitie en in Europa.

Aanvang: 21:05 – Scheidsrechter: Karasev

Scoreverloop:

1-0, Klaassen (23, p)

2-0, Klaassen (52)

Ajax: Onana; Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven (De Ligt/46); Klaassen (geel), Van de Beek (De Jg/88); Ziyech, Kluivert (Neres/74 (geel), Traoré, Younes.

Bank Ajax: Boer, Tete, De Ligt, De Jg, Nouri, Neres, Dolberg.

Schalke: Fahrmann; Caligiuri (Kopljanka/83), Howedes, Kolasinac, Meyer (Stambouli/58 (geel); Goretzka, Bentaleb, Burgstaller, Kehrer (geel); Schopf (Huntelaar/71), Nastasic.

Bank Schalke: Huntelaar, Nubel, Koplyanka, Aogo, Stambouli, Badstuber, Avdijaj.

Forum (word snel en eenvoudig lid hier): EL: Ajax – Schalke 04

Geschreven door: basbelder

0
0

The [Verslag] Uitstekend Ajax overklast Schalke: 2-0AjaxTotaal - Ajax nieuws & forum site..

Lees meer...