Help ons mee de website te kunnen verbeteren, klik op onze sponsors!

[Verslag] Ajax na rust veel beter dan Twente: 3-0

Ziyech keert vandaag gewo weer terug in de basisopstelling bij Ajax. Dderdag zat hij nog op de bank. Ook de geschorsten, Veltman en Sanchez, beginnen weer in de verdediging. Ajax weet dat het zal moeten winnen om in het spoor van de koploper te blijven.

Al na vijf minuten krijgt Dolberg een opgelegde kans voor de openingstreffer. Hij heeft de ruimte en wordt goed weggestuurd, maar Marsman is er snel bij om redding te brengen. Niet veel later is het Dolberg die de bal op het hoofd van Klaassen lepelt, zijn inzet wordt echter van de lijn gehaald. Ajax begint dus goed aan de wedstrijd, maar het niveau duikelt naar beneden. Ziyech schiet vaak kansloos van afstand en Traoré schiet, als hij dat al doet, veel te slap. Om over Younes nog maar te zwijgen, zelfs als hij zijn man een keer voorbij komt, weet hij het overzicht niet te behouden. Leuk moment is er nog als Veltman de bal vanuit de corner uit de lucht direct op doel schiet. De bal gaat net over. Younes levert één goede voorzet af in de eerste helft, en die moet Traoré maken. Hij schiet hem voor zo’n beetje open doel ruim naast.

Na rust is Ajax eindelijk wakker. Het tempo ligt een stuk hoger dan in de eerste helft en Twente wordt serieus der druk gezet. Het gevaar blijft eerst nog beperkt tot een handjevol corners, maar de openingstreffer dient zich aan. Het is Klaassen die de bal slim teruglegt op de vrijstaande Younes. Het is bijna niet te geloven, maar de linksbuiten schiet berispelijk binnen: 1-0! Even later hoopt Ajax op een penalty als Kluivert (Traoré is dan al gewisseld) naar de grd wordt geduwd door Marsman. Makkelie heeft ze wel eens voor minder gegeven in de ArenA, maar nu gaat de bal niet op de stip. Younes heeft het op zijn heupen en stuurt Dolberg weg, in plaats van zelf een dribbel aan te gaan. Dolberg omspeelt met zijn aanname de keeper en schuift binnen: 2-0! De wedstrijd is gespeeld, want Twente is nog geen moment gevaarlijk geweest vandaag. Kort voor tijd heeft Ziyech, die de tweede helft eindelijk weer eens goed speelde, een heerlijke solo in huis. Het één-op-één duel met de keeper wint hij niet. Het slotakkoord van de wedstrijd is voor Dolberg. Younes zet de aanval op. Ziyech zet voor, en Dolberg tikt binnen: 3-0. Het doelpunt heeft een luchtje van buitenspel, maar wordt goedgekeurd. Ajax wint zder moeite en zder groots te spelen van Twente. Dderdag zal het vermoedelijk een stuk lastiger worden, dan wacht Kopenhagen.

Aanvang: 16:45 – Scheidsrechter: Makkelie

Scoreverloop:

1-0, Younes (55)

2-0, Dolberg (67)

3-0, Dolberg (90+1)

Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven (De Ligt/76); Schöne (Van de Beek/81), Klaassen, Ziyech; Traoré (Kluivert/60), Dolberg, Younes.

Bank Ajax: Boer, Tete, De Ligt, Riedewald, Westermann, De Jg, Van de Beek, Nouri, Cassierra, Neres, Kluivert.

FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Thesker, Ede (Seys/60); Celina (Trajkovski/75) , Unal, Jensen (George/75), Mokotjo; Van der Lely, Klich (geel).

BankFC Twente: Drommel, Boevink, Bijen, Hooiveld, Trajkovski, Van der Heyden, Yeboah, Seys, George.

Forum (word snel en eenvoudig lid hier): Ajax – FC Twente

Geschreven door: basbelder

0
0

The [Verslag] Ajax na rust veel beter dan Twente: 3-0AjaxTotaal - Ajax nieuws & forum site..

Lees meer...