Help ons mee de website te kunnen verbeteren, klik op onze sponsors!

Drie Ajacieden geselecteerd voor EK-19

Voor het Nederlands Elftal der 19 jaar begint komende woensdag het EK in Litouwen. Voor de definitieve selectie heeft bdscoach Wim van Zwam drie Ajacieden opgeroepen: keeper Mickey van der Hart (foto) en de verdedigers Kenny Tete en Danzell Gravenberch. Ajax-keeper Peter Leeuwenburgh was oorsprkelijk ook geselecteerd maar gaf de voorkeur aan de seizoensvoorbereiding bij zijn eigen club. Aanvaller Nick de Bdt zat in de voorlopige selectie, maar moest afhaken wegens een blessure. Ook twee oud-Ajacieden zitten in de definitieve selectie van Onder 19: Yassine Ayoub en Brahim Darri. Oranje neemt het tijdens de EK-groepsfase op tegen gastland Litouwen (zaterdag 20 juli), Portugal (dinsdag 23 juli) en Spanje (vrijdag 26 juli). 

Van de voorlopige selectie, die uit 20 spelers bestd, doet Van Zwam geen beroep op PSV-er Sander Heesakkers. Zijn naam blijft wel op de stand-bylijst staan. Zijn clubgenoten Menno Koch en Jorrit Hendrix, die ook deel uitmaakten van de voorlopige spelersgroep, geven er de voorkeur aan de competitievoorbereiding van hun club mee te maken, evenals Nathan Aké (Chelsea), Kyle Ebecilio (FC Twente), Peter Leeuwenburgh (Ajax), Karim Rekik (PSV),  en de AZ-spelers Joris van Overeem en Thom Haye.

De definitieve selectie bestaat uit de volgende achttien spelers:

Anass Achahbar (Feyenoord), Yassine Ayoub (FC Utrecht), Bilal Basacikoglu (sc Heerenveen), Sven van Beek (Feyenoord), Michael Chac (sc Heerenveen), Brahim Darri (Vitesse), Huseyin Dogan (Sparta Rotterdam), Danzell Gravenberch (Ajax), Mickey van der Hart (Ajax), Wesley Hoedt (AZ),  Terence Kgolo (Feyenoord), Clint Leemans (PSV), Mimoun Mahi (Sparta Rotterdam), Nick Olij (AZ), Roy Talsma (Vitesse), Kenny Tete (Ajax), Rai Vloet (PSV) en Lucas Woudenberg (Feyenoord).

Wim van Zwam. ,,We reizen komende week met een relatief nieuwe, jge groep af naar Litouwen. Er zijn in de afgelopen periode helaas wat ervaren jgens afgevallen. Het wordt dan ook een hele uitdaging om zo snel mogelijk een hecht en goed functierend team te formeren. Het is teleurstellend dat zoveel jgens zich hebben afgemeld, maar daar wil ik nu niet verder bij stilstaan. We focussen s nu op Litouwen, de eerste tegenstander op het EK. Na het toernooi moeten we het proces met alle betrokken partijen goed evalueren

Doelstelling

,,De doelstelling bij een eindrde is minimaal de halve finale te halen. Ik zie zelf ook een belangrijker en groter doel: ik hoop dat jgens zich tijdens dit EK goed kunnen twikkelen, zodat we daar in de toekomst bij het ‘grote’ Oranje profijt van hebben”, vervolgt hij. ,,We hebben hard gewerkt om s te plaatsen voor het EK en ik heb er zin in. De groep heeft een goede trainingsstage achter de rug en het is nu aan de staf de groep zo goed mogelijk verder voor te bereiden”.

Voor Van Zwam is het de derde eindrde. Hij nam eerder met Onder 19 deel aan het EK 2010 en met Onder 20 aan het WK 2005.

Trainingskamp

Voordat Onder 19  woensdag 17 juli naar Litouwen afreist, staat er nog een trainingskamp in Hoenderloo op  het programma. De spelersroep verzamelt zdag 14 juli wederom in Hoenderloo en blijft daar tot en met dinsdag 16 juli. Oranje neemt het tijdens de EK-groepsfase op tegen gastland Litouwen (zaterdag 20 juli), Portugal (dinsdag 23 juli) en Spanje (vrijdag 26 juli).

The Drie Ajacieden geselecteerd voor EK-19AjaxTotaal - Ajax nieuws & forum site..

Lees meer...